U sklopu projekta “Gastronomija Rijeke i Riječkog prstena” jučer je u Kostreni održana edukativna radionica za ugostitelje s područja Kostrene, Bakra i Kraljevice. Uz njih su na susretu sudjelovali i lokalni proizvođači i OPG-ovi. OPG Suzi, odnosno naša farma magaraca iz Šmrike, predstavila je svoje magareće mlijeko koje se moglo i kušati.

Radionica je organizirana u sklopu projekta “Gastronomija Rijeke i Riječkog prstena”, koji se provodi kao dio šireg programa priprema za Kvarner – Europsku regiju gastronomije 2026.

Organizatori radionice su Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Abisalom, Gastronautom, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Turističkom zajednicom grada Bakra i Turističkom zajednicom grada Kraljevice.

Program radionice obuhvatio je aktualne i nove trendove u gastronomiji i ugostiteljstvu, načine kreiranja gastronomskih brendova te mogućnosti zajedničkog marketinga kroz projekte jačanja gastronomskog identiteta Rijeke i okolice. Poseban naglasak stavljen je na promociju lokalnih jela i autohtonih namirnica koje će biti ključni promotori regije.

Ovakve aktivnosti idealna su prigoda za dodatnu promociju gastronomije našega kraja te predstavljaju iznimno vrijednu priliku za povezivanje lokalne gastronomske i ugostiteljske scene, razmjenu znanja i ideja te zajedničku pripremu za 2026. godinu, kada će Kvarner nositi prestižnu titulu Europske regije gastronomije.