Korištenje „kolačića“ (cookies)
Internetske stranice www.visitkraljevica.hr koriste tzv. kolačiće (eng. „cookies“) kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke. Našim korisnicima stalno nastojimo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo pa je potrebno napomenuti da naše Internet stranice rade optimalno samo ako su kolačići omogućeni. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU treba nam vaša privola. Korištenjem ove Internet stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne. Tokom pregledavanja stvara se i sesijski kolačić koji se postavlja na računalo korisnika web stranica www.visitkraljevica.hr samo za vrijeme trajanja posjete te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama www.visitkraljevica.hr i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Dodatne informacije, poput vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu.

Kolačići vanjskih servisa
Turistička zajednica grada Kraljevice na svojim internetskim stranicama koristi vlastite kolačiće, a istovremeno omogućuje odabranim trećim stranama da na korisnikovo računalo instaliraju svoje kolačiće. Korisnik korištenjem Internet stranice daje suglasnost za upotrebu kolačića i vanjskim servisima. Primjer vanjskog servisa koji služi za statističku posjećenost radi dobivanja informacije o uspješnosti stranica na tržištu je Google Analytics. Detaljne informacije dostupne su na: Google analytics.

Kako onemogućiti kolačiće?
Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem Internet pregledniku. Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost. Turistička zajednica grada Kraljevice isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica www.visitkraljevica.hr u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika. Smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja i mogućnostima u vezi s kolačićima.