“Mozaik okusa Rijeke i Riječkog prstena – vodič za doživljaj okusa, tradicije i prirode” autorice Karin Mimice donosi pregled jedinstvenih gastronomskih doživljaja Rijeke i okolnih destinacija, među kojima posebno mjesto zauzima upravo Kraljevica!
U poglavlju posvećenom našem kraju, istaknuta je duga tradicija brodogradnje i ribarstva, koja je inspirirala lokalne ugostitelje da u svoju ponudu uključe Jela sa škvera, autentične morske delicije povezane s poviješću i načinom života Kraljevice i Bakarca.
U vodiču se posebno spominju konoba Portić, poznata po jelu tuna na brudet s palentom, a iza naziva Jela sa škvera kriju se inćuni i srdele s krumpir salatom. Osim toga, ondje možete uživati u ribama iz dnevnog ulova.
Vodič navodi i konobu Fran Krsto Frankopan, koja je smještena u dvorcu Nova Kraljevica, a koja unutar svog divnog povijesnog ambijenta nudi riblja i mesna jela, craft pive Škveranku i Gajetansku te tradicionalne marende nadahnute tradicijom škvera.
Spomenuta je i Farma magaraca u Šmriki kao mjesto jedinstvenog doživljaja prirode gdje možete kušati i magareće mlijeko OPG-a Lucić.
Kroz ovaj projekt Kraljevica se predstavlja kao destinacija u kojoj se okus, baština i more spajaju u jedinstven gastronomski doživljaj!
Cijeli vodič možete pročitati na Gastronaut.hr.
