U sklopu promocije projekta “Mozaik okusa i doživljaja Rijeke i Riječkog prstena”, jučer nas je posjetila ekipa popularnog gastroportala “Tri trilje”, iza kojeg stoje Rene Bakalović i Ana Ugarković, dobro poznata imena hrvatske gastro scene i Ivan Živković Žika, javnosti poznat kao novinar i redatelj.
Cilj posjeta bio je predstaviti gastronomsko bogatstvo Rijeke i Riječkog prstena te najaviti događanja koja će se održavati u sklopu titule Kvarner – Europska regija gastronomije 2026.


Ekipa je posjetila Rijeku i Trsatski kaštel, Kuću Halubajskega zvončara na Viškovu, Poljoprivrednu zadrugu Dolčina u Bakru, Kuću belice te siranu Frankulin, kao i mnoge restorane RIječkog prstena, a na njihovom putu našla se i naša Kraljevica!
Goste smo proveli kroz dvorac Nova Kraljevica i njegov interpretacijski postav, s posebnim naglaskom na bogatu tradiciju tunolova i povijest tunera koje su nekoć obilježavale život ovoga kraja.
Nakon razgledavanja kulturne baštine, uslijedio je posjet konobi Fran Krsto Frankopan, gdje su kušali jela od tune te lokalne craft pive Gajetansku i Škveranku, nastale kao svojevrsni gastronomski hommage kraljevičkoj brodograđevnoj i pomorskoj tradiciji.
Zahvaljujemo ekipi portala “Tri trilje” na dolasku i zanimanju za naš kraj te se veselimo njihovim dojmovima i reportaži koja će dodatno približiti gastronomsko bogatstvo Riječkog prstena široj publici, kao i predanost ugostitelja koji kroz svoja jela čuvaju autohtone proizvode i recepte.


